24 July 2010

: : Putrajaya : :

hello blog,
hari ni terasa nak tulis pasal putrajaya,
putrajaya adalah tempat dating rasmi saye.huhu.dulu2 ok
sekarang pun jadi tempat bertandang
ape yang ada di putrajaya?
antara tempat yang saya dah pergi dan selalu pergi :
-alamanda
-masjid putrajaya--->sekarang dah ada masjid kedua pula!
-taman botani
-taman wetland
-taman warisan pertanian-tempat makan
-food court putrajaya(alamak presint berapa ek?tak tahu sebab selalu husband bawa je.huhu)
-hospital putrajaya-tempat bersalinkan haziq,check up hazeera
emm..rase2nye tu je kot..tapi...sebenarnya ada banyak lagi tempat menarik di putrajaya
saya pernah ternampak papan iklan putrajaya di KL!
tapi tak ingatlah tempat2 yang disenaraikan.huhu
memang betul putrajaya ada banyak taman2 yang penuh pokok2 macam hutan dan kurang pengunjung
emm putrajaya tu macam best je sebab tak ramai orang
tempat yang tersusun dan penuh kemudahan
eh ni pendapat je ok
alamak ni gambar kat putrajaya.abaikan model yang nampak macam kurus padahal pregnant anak ke2.maybe sebab baju besar.huhu

~mac 2009~

ok cuba tengok gambar no satu tu ada Monumen Alaf Baru di belakang model
(yang macam roket tu)monumen tu macam tempat untuk di lawati la...ada tarikh2 penting Malaysia bila kita naik monumen tu.ala tak tinggi pun.sape2 yang belum g boleh la g tengok..emmm ..best untuk budak2 la,sebab ia memberi pengetahuan
gambar kedua ada jambatan di belakang model ,cantik kan jambatan tu,dulu laki aku kenakan aku dia kate tu jambatan pulau pinang.ntah ape2.kalau tak salah nama jambatan tu Jambatan Seri Wawasan.
ada banyak lagi jambatan menarik di putrajaya,antara jambatan yang aku tahu Jambatan Putra
kat putrajaya juga ada tasik yang boleh naik cruise tu..emm..tapi lum penah naik lagi!*encik adam take note
emm rase2nye ini sahaja bebelan saye,kesimpulan:beriadahlah di putrajaya,aman dan percuma.huhu
sekian,*menulis entry dengan banyak gangguan dari anak2!


nota kaki:rumah kat putrajaya tak de pagar

2 comments:

ღnFashyaღ said...

ko bleh eh update blog dengan gangguan anak2...aku xde gangguan pun aku malas...bagus..bagus..:)

mrs adam said...

haha.blog ni tempat aku bebel sorang2,nak bebel kat anak2 diorang kecik lagi tak faham.huhu

Related Posts with Thumbnails

Photobook