21 July 2010

: : anak mama dah dua tahun : :

hello blog,
hari yang normal,tak hujan tak panas.
diam tak diam haziq dah dua tahun,
dulu masa anak satu:
*pegang kamera amik gambar anak yang satu tu banyak kali #sekarang anak dua pegang kamera kejap je,tak leh amik gambar banyak kali sebab abang sulungnya kacau kamera!
*beli baju sekali dua untuk anak sorang # sekarang beli dua jugak,tapi sorang satu ok
*bagi makan kat sorang je anak layan macam tuan putera,tak comot2 # sekarang nak kena bagi makan kat dua orang,sorang makan sendiri tapi kena monitor jugak,so kalau comot tu biasa la ek
*mandikan sorang kejap je # mandikan dua orang lama tu,nak make up2 kan diorang lagie
*jejalan,papa yang dukung anak satu tu,mama leh jalan lenggang kangkung# sekarang dua-dua pegang anak,tukar2 kejap papa pegang haziq kejap papa pegang hazeera
emm kesimpulan : banyak beza tak de anak,anak satu dan anak dua
hehe,ntah ape2 kesimpulan aku tuh.huhu..haziq dah dua tahun so sekarang kalau keluar tak payah bawa botol lagi,bile la anak mama nak berenti botol ek.dia suke je pakai cawan mama die,tapi tumpahla pulak.kalau bagi cawan sedut(yang ade penutup tu)nangis2 suruh mama bukak penutup tuh.adoi
haziq sekarang :
-dah pandai merajuk,kalau merajuk g dapur atau masuk bilik.ntah ape2 anak aku ni
-kuat nangis.nyampah tul.papa dia kate "haziq,don't always cry like your mama" eh eh nak kena papa haziq ni
-dah kenal kete ayah dia
-boleh kenal playground n kfc kalau jejalan.tapi dah main kat playgroud tak nak balik la pulak!
-pandai cas hp!adoi ni aku tak ajar,dia tiru je ape aku buat.tapi memang betul cas la kalau dia masukkan tu.huhu(siap leh cakap 'cas' lagi tu)
-dah tahu jenis2 air,anmum,milo,nescafe,horlick,ribena,teh.suka mintak air mama die!
owh macam dah banyak je aku bebelkan.bulan ni macam banyak je entry pasal haziq,tak pe la kan besday boy katekan..
ni adalah gambar2 haziq yang di ambil banyak kali.masa ni anak satu.papa dia yang amik.


~haziq tak tembam~

itu sahaja entry merepek ku,


nota kaki:cukupkah dua anak?

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Photobook