13 July 2012

Belanja Barang Dapur @ Mydin USJ

hello blog,
aku tak suka beli kat kedai runcit biasa
cam mahal je.huhu
kadang2 tu terpaksa gak beli
contoh:halia sebuku kat tesco/mydin baru 30sen kot.kat kedai runcit tak de tanda harga tu dah jadi 80sen.huhu
owh pasaraya OTK 2 minit je dari rumah aku
ada gak yg murah
tapi tak suke beli brg kat situ
byk warganegara asing daa.hakhak
tesco puchong dekat je dari rumah
skrg tesco puchong tu dah pindah makin dekat ke rumah aku.haha
eh tapi kita tukar2 la ikut mood kadang2 tesco.kadang2 mydin
kadang2 carrefour gak,tapi carrefour tu hanya beli brg yg tak cukup je la
kalau blnja penuh harus mydin atau tesco sahaja
aterr carrefour tu ada gak yg mahal
stgh2 murah stgh2 mahal kat carrefour tu
jom layan gambar


hazeera sedang menunggang skuter pink

bawa sendiri tu.aku tak pegang remote pun

haziq pilih kereta pacuan 4 roda*skema abis ayat aku.haha

haziq bawa tanpa lesen.huhu

ha kan nyaris langgar org.huhu

lum siap shopping dorang dah tido

yela balik2 skola tukar baju dlm kete trus g ikut mama beli brg dapur
*rasa tak best lak kalau g beli brg dapur masa dorang skola

2 troli tuk 2 anak


haziq hazeera bangun
papa nak ajak makan ni,
owh kalau shopping kat mydin jgb beli
*ayam
*kek
**sebab aku dah terkena beli ayam sekor tapi ayamnya dah tak elok,bile masak rasa lain,yang kek tu baik beli SR eh king's pun ok jugak sbb mydin murah 3 slices kek RM5,aku penah beli tapi mkn 1 slice sakit perut berak2!haha.terus buang lagi 2 slice tu.huhu
sejak tu kalau nmpk sedap dan murah mcm mana pun kek mydin tu TIDAK BELI sama sekali.haha
eh lagi satu kalau beli ape2 yg mcm murah gile kat mydin tu sila tgk tarikh expired
contoh hari tu diorang jual milo 400g beli satu percuma satu
tapi tarikh expirednya lagi 1-2 bulan.
so kalau nk beli kena pakai cepat2 la
hurmm..rasa2nya tu je tips belanja brg dapur di mydin.hakhak
eh daku mmg xbeli brg basah di mydin.sebab yang pasal ayam tu terus ikan udang dll pun xbeli situ
kalu brg basah beli kat pasar pak lang or carrefour
owh daku jugak tak pergi pasar,laki ku yg pergi sbb pasar busuk.hakhak*gedik gile kan aku ni.haha
kalau beli brg basah kat carrefour tu selesa skit.hukhuk
harga pun lebey kurang jew kowt


 

 http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

6 comments:

mummY daniSha said...

betulla..bukan kite x nak tlg peniaga kecil tp masalahnye kita x mampu nak tlg diri sendiri pun huuu..peniaga kecil jual mahal wooooo...

AnneRaini said...

sy suka gi pasar sbb ikan sume fresh2..seronok pilih ikan tau.. hahaha mmg wanita sejati gitu.hihi

mrs adam said...

tu la pasal.kedai runcit kecik slalu jual mahal kan.heee

mrs adam said...

anneraini,
awak ni mmg wanita sejati.suka pilih2 ikan fresh tu.saya tak pandai pilih ikan,nama2 ikan pun fail.huhu

zailamohamad said...

aku selalu beli di econsave je, barang basah memang murah tapi kalau ayam aku beli di pasar tani sebab segar sket..tapi tulah..barang2 sekarang makin mahal kan??

mrs adam said...

zaila,
puchong xde econsave,kalau blk kg kdg2 blanja econsave gak.ha ayam bagus beli kat pasar basah/pasar tani kan,segar skit.emm betul2 brg2 skrg dah mahal,50 hengget dpt seplastik brg je.huhu

Related Posts with Thumbnails

Photobook