16 June 2010

time management

dear blog,
hari ketiga bekerja iaitu hari rabu bersamaan 16 jun 2010
esok genaplah haziq setahun 11bulan
dah besar anak mama!
emm hari ni penulis nak menulis tentang time management
oh tajuk yang agak berat tapi kita tulis ringan2 je.blog saya bukan bahan rujukan atau modul
sekadar bacaan ringan atau santai sahaja
aceceh.ayat..ntah ape2!
semua orang perlu merancang waktu masing2 dengan baik
Allah bagi semua hambaNya 24jam,tapi kenapa ada orang ada waktu lapang,ada jugak orang tak cukup masa?
tepuk dada tanyalah minda
kalau kita fail manage time kita,jadi macam mana yek?
abislah kelam kabut semua tak jadi
oh jom cerita cara2 merancang waktu yang baik:
1-utamakan urusan Allah
2-mana yang penting dahulukan,tahu yang mana satu penting yang mana satu tak penting
3-jangan lengahkan kerja
4-jangan khayal dengan benda2 yang tak berfaedah
5-jangan cari alasan dan jangan mengeluh
owh cukuplah 5 tips motivasi di pagi yang indah ini.adoi tulis ni sebab ada kaitan dengan diri sendiri yang kadang2 lalai mengurus waktu sendiri!huhu
saya tulis di atas sangat umum.terpulang kepada individu untuk buat untuk diri sendiri
sebenarnya banyak faedah kalau kita excellent mengurus masa
contoh situasi:kita masuk kerja siapkan segala kerja,nanti ada masa boleh buka fb dan blog.hehe
emm hari ni saya nak letak gambar anak2 kesayangan saye....
ni gambar hazeera dalam playpen


~peace...~

yang ni pulak gaya haziq di luar playpen.huh orang suh tengok kamera dia tak nak.susah tul la kena jadi mamarazi pulak dah

~saya budak nakal baik~

gambar seterusnya gambar gaya hazeera di dalam stroller pusaka.opss baru 2 anak pakai..

~banyaknye duduk senget~

ni pulak gaya haziq dalam stroller (sekarang dah jadi stroller hazeera).ada sama tak gaya diorang?

~hai semua...~

entry dulu ada gaya haziq tido,so this one is gaya hazeera tido pulak yer

~shhh... baby tido~

last but not least seperti biasa gaya haziq buat onar..lalalala..

~comel tak saye?~

saya masih mood meng'edit'.so asyik je la gambar anak2 saye yer..yehaaa..emm..sekian terima kasih,(eh macam public speaking pulak!)



nota kaki:anak2 adalah harta akhirat

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Photobook