11 June 2010

semua orang kena jaga laki masing2 baik2!

hello blog,
mama haziq dan hazeera menulis entry di pagi hari kerana haziq bangun nak susu
hazeera terus menyusur ke lantai bila tengok mamanya bangun.pantang aku bangun kejap!
eh kuatnya deria bau hazeera
emm pas tu dia pulak tak leh tidur.macam2.last2 kena masuk buai dan zikirkan.nak jugak dengar suara mak dia yang merdu ni,opss.
oh hari ni nak tulis pasal haziq tapi tajuk lari sikit,hehe
tak tahu kenapa rasa nak tulis tajuk tu.haha
ok alang2 dah tulis tajuk tu jom kempen jaga laki masing2!haha
saya menulis ni sebab nak cakap bahawa kita bertanggungjawab menjaga rumah tangga masing2
so sebagai isteri perlulah menjaga suami baik2,layan suami sepenuh perhatian,taat perintah suami yang tidak bertentangan dengan ajaran Islam,gembirakan suami dan sebagainya.sebagai perempuan yang sudah berumahtangga senang je nak masuk syurga sebab syurga di tapak kaki suami.oh panjangnya ayat motivasi pagi saya*malu*
yela kalau kita jaga suami betul2,so tak de la suami nak pandang pompuan lain,jadi tak timbul masalah rumah tangga.ingat mencegah lebih baik dari mengubati.
ok tamat motivasi pagi dari saya*malu lagi*
jom cerita pasal haziq
hari ni saya edit gambar haziq pulak,semalam hazeera hari ni haziq.anak dua so kena adil.no bias ok!
tapi banyaknye gambar haziq wat onar je.
oh sorilah kalo gambar berulang.blog saya suka hati saya.huhu
saya nak buat penerangan bergambar..eheh


gambar di atas ialah gambar haziq before1 tahun.masa tu anak satu,bila dia buat sesuatu yang baru terus snap gambar dan mms kepada papanya.jakun!bila dah anak dua tak sempat.haha.gambar paling atas sebelah kiri ialah gambar haziq bukak tupperware ada roti.1st time tu!masa tu umur dia dalam 9 bulan.penerangan gambar2 di atas ialah gambar bedak yang haziq tumpahkan,majalah yang dikoyakkan(dah soletep sekarang),pen yang die cabut dan yang lain2 tu gambar dia pegang barang yang tak sepatutnya dia pegang.


ni pulak gambar dia dah setahun.gambar atas paling kiri dia turunkan coslow dan fun fries kfc dari atas meja.lain2 gambar dia nangis bila kehendaknya tak dituruti,gambar dia sepahkan mainan,gambar dia pijak beg breast pump aku!yang gambar kedua dari atas tu gambar dia bila kena marah iaitu dia tutup muka sambil minum susu.

gambar kiri atas ialah gambar dia pakai spek mok shu dia,kanan atas gambar chicken pox,kiri bawah mama letak sticker kat muka dia,kanan bawah gambar nangis(gedik)gambar tengah2 pulak gambar mama n nenek saje2 pakaikan dia bedung hazeera sebab dia menyebuk di tilam hazeera.
saya mempunyai masalah bahasa!BM teruk BI pun 2x5!nyampah sey
oklah tu je,macam nak sambung tidur.hehe



nota kaki:jangan tak bangun subuh

2 comments:

ravishingpeacock said...

bru isteri solehah ;)

mrs adam said...

hehe.semua orang nak jadi isteri solehah kan :)

Related Posts with Thumbnails

Photobook