26 June 2010

aku yang jimat atau ...

dear diary,
dimulakan entry dengan gambar ibu kepada dua anak ini bergambar bertiga tapi semua tak tengok kamera


~puchong prima~

ok jom cite pasal tajuk entry iaitu 'aku yang berjimat atau dia yang membazir'huhu.dia yang dimaksudkan ialah papa haziq dan hazeera,hehe
aku lebey suka shopping barang dapur sendiri bukan kirim ngan laki aku,maksud aku sendiri ialah dia bawa aku g tesco or maidin tu.so bolehlah aku shopping.hehehe.macam ni..kalau laki aku yang g beli barang aku rasa macam dia selalu pilih barang mahal la,kalo dia belanja seratus tu sikit je barang bawa balik tapi kalau aku belanja seratus tu leh dapat banyak tau.hahaha.
contoh situasi:cecair pencuci pinggan pun nak yang axion atau kuat harimau atau sunlight yang nama glamer2 la,kalau yang murah2 tu tak nak beli dia kate nnt basuh pinggan tak bersih*aik sape yang basuh pinggan ni*agak pelik disitu*
aku yang basuh pinggan tapi dia tak bg beli sabun murah.ayoyo.kalau sosej aku amik yang dua ringgit dia amik yang ayamas tiga ringgit lebey.mayonis kena ladies choice,sos tiram adabi*jangan tesco choice*emm banyaklah kalo nak tulis kat sini.tapi  aku tak kisah pun duit die kan.kehkeh.*kadang2 dia kate abang keje cari duit untuk anak isteri abiskan**baiknye**huhu
tapi kalau pasar aku mmg fail la,aku mana reti pilih2 ayam n ikan ni,semua laki aku yang pilih.kadang2 sayur pun ada aku tak kenal.hahaha.contoh sayur2 yang aku tak kenal dulu(sekarang dah kenal) ialah daun kunyit,kailan dan bunga kantan.
tapi aku tetap rasa better aku g shopping barang2 dapur sendiri *boleh shopping2*aku boleh pilih barang yang bagus dan murah*aku leh beli barang lebih banyak dari laki aku tu *dia kan suka beli benda memahal*
semalam dia beli petai rm8.aik.baik beli dominos pizza aku tau.huhu
antara kfc ngan kenny rogers dia lagi suka kenny rogers,suka daging kambing, tak ke kambing tu lagi mahal dari ayam.emm apa2 la bang,asal bahagia.
sekian komen saya pasal tabiat shopping laki saye,


nota kaki:ini bukan mengata.

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Photobook