14 June 2010

sifat rajin itu penting

dear blog,
mood neutral di pagi isnin yang indah ini.huhu
apakah mood neutral?haha.mood yang tidak gembira,tidak sedih.so neutral la.
emm hari ni hot mama ingin menulis tentang R.A.J.I.N
emm...rajin ni adalah sifat yang sangat2 perlu
yela kalo tak rajin abis semua tak jadi
ok jom kita senaraikan bila sifat rajin perlu:
-kalau masa belajar,kena RAJIN baca buku
-kalau bekerja,kena RAJIN meningkatkan prestasi kerja baru senang naik pangkat
-kalau berbisnes,kena RAJIN buat marketing,upgrade business,dan buat macam2 la untuk memajukan bisnes
-kalau ada blog,kena RAJIN update blog(tapi kalau ni malas pun xpe)
-kalau ada anak kecil,kena RAJIN masak bubur untuk dia,kena RAJIN ajar anak abc,123,alif baa taa.sebab nak ajar ni biar masa kecil otak anak tengah fresh nak absorp semua
-sebagai orang Islam,kena RAJIN buat amalan sunat.yang wajib tu memang WAJIB la
-kalau surirumah,kena RAJIN kemas umah,kalau tak umah jadi tongkang pecah
-kalau...
adoi...dah banyak aku senaraikan kalau2 ni..so kesimpulannya RAJIN tu memang perlu la
kalau malas apa pun tak jadi!
owh agak panjang bebelanku...
ni adalah gambar hazeera,1st time terkeluar tilam.sekarang dah boleh menyusur ke bilik dan dapur.ada peningkatan!hehe


~hazeera amat tertarik dengan buku~

hazeera dah boleh menyusur ke sana ke mari satu rumah,dah angkat bumper selalu.tapi bila nak amik gambar je dia tak angkat bumper pulak*mungkin malu*huhu.haziq masih lagi macam biasa.nakal dan aktif.tak de perubahan ketara.owh cuma dia sekarang tak nangis bila papa g keje sebab dia rasa bebas boleh panjat2 dan buat onar bila papa tiada!ni gambar haziq memanjat.setakat sofa ni biasa je.


~gembiranya!~


mama macam biasa je makin cun.masih mood meng'kurus'kan badan.asyik amik gambar sendiri je.nak upah cameraman tak mampu.perlu ke nak pakai cameraman?sangat tak perlu ok.huhu.agak merapu di situ.oh gambar yang sengaja dibuat effect 'antique photo'lalalalalala

~sementara tunggu suami&anak2~

gambar kami bertiga je.gambar encik adam tiada.gambar dia tuk tatapan aku je.hehe.
sekian,tatatata



nota kaki:bagaimana menangani anak nakal?

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Photobook