21 June 2010

hidup tanpa masalah

hello blog,
tajuk entry yang agak???
huhuhu.masalah adalah lumrah kehidupan
emm dulu aku pernah terdengar pembaca berita dunia jam 10 cakap di akhir berita "hidup tanpa masalah adalah masalah yang paling besar".oh ni aku dengar 6-7 tahun lepas,tapi aku still ingat.emm sebelum tu ada lagi ke berita dunia jam 10 sekarang ni ek?huhu.aku jarang tengok tv,tv aku sekarang adalah anak2 aku.huhu
emm...kesimpulannya hidup mesti ada masalah,kalo tak de masalah bukanlah kehidupan*bermadah disitu*
apa2 pun kita pandang masalah disudut positif bukan negatif,so kalau ada masalah jangan merungut jangan mengeluh tapi cuba selesaikan masalah itu sebijaksana sebaik mungkin.ingat Allah sayang hambaNya yang diuji tu,ingat masalah mematangkan kita,memotivasikan kita,membuat hidup kita lebih bermakna,setiap masalah pasti ada hikmahnya*aceceh panjangnye rotibasi motivasi aku*
ok abis bab motivasi
jom cite pasal tadi aku tengok berita pagi TV3 ada kes budak perempuan umur 3 tahun di China terperangkap 3 jam di dalam mesin basuh.budak tu panjat dan naik sendiri mesin basuh tu.pihak bomba kena bukak komponen mesin basuh tu untuk keluarkan budak 3 tahun tu.adoi,berita itu agak menarik dan kelakar*juga memberi pengajaran*
jagalah anak anda*aku kena jaga haziq betul2*jangan biarkan dia masuk mesin basuh.huhuhu.
oh ni gambar haziq panjat almari.gambar gelap sebab nak cepat2 snap aksi panas dier.huhu

~dah panjat tak tahu turun~

dan gambar2 di bawah pulak aku saje snap menggunakan mode2 berlainan kat hp tuh.konon2 nak try n error la.huhu.gambar2 yang tak de motif ok.


~lokasi:iium pj~


~teka??~

menulis entry yang tak panjang ni pun mengambil masa.al-makmumla kekangan anak2,hp,telepon,tv dll.
till then.daa..



nota kaki:hari isnin adalah permulaan minggu.semoga minggu seterusnya lebih baik!

2 comments:

Eyriqazz said...

masalah mematangkan kehidupan..up n down membuatkan kita semakin berani menempuhi hidup ini..

P/s :nak jemput mrs adam join contest seperti entry ini: http://www.eyriqazz.com/2010/06/sharing-is-caring-ipad-bernilai-rm2500.html tapi,kalau taknak join contest pun takpe..just register as member vshub dan letakkan saya as referral..kalau menang,hadiah akan dikongsi as promised in that entry....

mrs adam said...

emm betul2.masalah membuatkan kita jadi lebih matang.ok jadi register vshub tu dan eyriqazz sebagai referrer.oh adakah lepas register kena shopping?hehehe

Related Posts with Thumbnails

Photobook