09 August 2010

*Segamat-Tangkak-Melaka-Puchong*

hai blog,
selamat hari isnin,esok dah selasa...mungkin rabu puasa
adoi ingat nak wat entry persediaan berpuasa bagi ibu breastfeeding...tapi..tertajuk lain la pulak...lalala
emm..alkisahnya hari tu (khamis dua minggu lepas)ada hal kat segamat..maka travel la kami berempat ke segamat
aceceh tak balik umah mak sebab tak sempat daa...sori mak..huhu
lagi sori kat mak shu haziq sebab dia siap call apesal tak balik..haha..
sebenarnya dik tak lalu pun umah mak la,sebab umah mak kat sempadan n9,akak ada hal kat segamat
keluar tol tangkak daa..
so perjalanan bermula dari puchong kul 3pagi sebab nak berada di segamat jam 8.30pagi
aceceh..berhenti konon2 nak sahur(puasa ganti) kat R&R ayer keroh..tapi hampeh tak de kedai bukak
yela bukan bulan puasa daa!hanya kfc je bukak..dan servisnya sgt lembab sehingga aku tak sempat sahur
si hazeera pula dah masuk kerusi baby..wah wah dah besar anak aku!huhu
hazeera makan bubur kfc,bila lambat suap dia marah daa..haziq jual mahal tak nak bubur kfc,dia nak..
ape benda ntah nama dia,yang macam lempeng bungkus dalamnya ada sosej,ayam n sayur..huhu
mama n papa makan nasi lemak kfc,huh lagi sedap nasi lemak kedai biasa..nak wat macam mana tak de pilihan daa..owh tiada gambar kerana hp tinggal dalam kete..
sekejap je urusan kat segamat tu,kul 9 lebih dah siap...bertolak la pulang...emm...disebabkan siap awal husband ajak g makan sate kat muar,kat muar kan ade kedai jual sate tuk sarapan..tetapi..
hp dia tertinggal,tak leh nak tepon kawan dia tanya jalan,haha..lain kali la jawabnyer...
emm...so singgah tangkak je la...
ish tapi tak dapat nak amik gambar sebab hp kat bonet kete plak.huhu...beli kasut hazeera je ..si haziq kami belikan selipar..saje je beli selipar tu..buat main2..padahal dia dah ada 3 kasut/sandal.huhu.gediks
perut dah lapar ingat nak makan kat tangkak tapi tak de kedai best so masuk highway dan kuar di melaka.
g la mydin..kat foodcourt mydin melaka tu ada asam pedas melaka sedap.penah pergi before this
tetapi...
asam pedas melaka tu dah tukar kedai daa...jadi kedai Melaka Delight..ayoyo..emmm..tapi jual asam pedas melaka jugak..emm..ntah2 sama kot nama kedai je tukar..maka kami pun orderlah..
masa order tu aku cakap "dia ada set kan?"(sebab ingat kedai tu kedai asam pedas melaka yang dulu)
tapi orang kedai tu cakap "oh kami lain,xde set"..la..ye ke...emm aku pun tanya la bila tukar Melaka Delight ni..baru sebulan ok!haha
lepas makan...rase dia tak sama la..tak sesedap asam pedas melaka dulu..huhuhu..
ni dapat amik gambar sebab dah amik hp kat bonet kete tu..lalalaa

~Melaka Delight dan sebelahnya Nasi Ayam~

mama dan papa makan asam pedas melaka Melaka Delight yang tak berapa sedap tu *tapi abis ok
haziq dan hazeera kami belikan la nasi ayam..aku suh beli nasi ayam n sup je..tapi papa dia suh beli satu set..suka hati la papa..emm..padahalnye si haziq tu bukan tahu makan ayam pun,dia kunyah2 tak telan,haha
tapi..*adoi banyaknye tetapi
hazeera makan nasi ayam tu dengan selera tiba2 dia menangis!eh nape ni..aku pun dukung la dia..
rupa2nya..nasi ayam tu ada rasa herba pedas2 skit..patutla dia nangis!sian anak mama..haziq makan ok je..kita orang dewasa makan mungkin rasa biasa,ada sikit rasa rempah/herba kot(tak tahu nak describe la)
tapi haziq pun makan skit je.*membazir ok!
huh lepas ni biar aku yang decide nak order ape tuk anak2.huhu
haziq buat hal tak nak makan..dia lagi selera nak main2 kat foodcourt tu.adoi..pening kepala papa n mama..
lepas makan sempat beli barang skit dan terus balik..tak bawa pun haziq naik kete mainan sebab dia nakal.hambek ko..huhu


~tengok haziq g semua kedai makan kat situ.siap duduk2 atas lantai!~

masa makan husband g belikan aku air mata kucing tak sedap.aku nak air longan ke..air longan kelapa laut ke macam kat Restoran Baser Puchong tapi tak de la pulak.tapi encik adam tu order air mata kucing yang tak sedap.dah la makan n minum sambil melayan anak lelaki yang nakal n anak perempuan yang menangis kepedasan.adoi.ayoyo..
so disebabkan minum air tak puas..encik husband singgah R&R untuk belikan mama air tembikai pulak.heheh
*thank you abang sebab melayan kerenah isterimu,huhu



~nama kedai kat R&R tu "Dapur Kita"~

dah dah..lepas dapat air tembikai jangan banyak songeh lagi..jom zass balik before jammed..dan kami pun sampai kat puchong dalam kul 4ptg..
begitulah cerita travelling seharian kami...
sekian,



nota kaki:dapat beli romper pink hazeera kat mydin melaka tu

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Photobook