28 August 2010

*pokok rambutan*

hello blog,
hari ni 28 ogos 2010
next week 4 september balik kampung
yahuuuu
*sekarang mood kampung ok*
boleh rehat puas2 kat kampung sebab adik2 aku ade nak jaga anak2 aku.hahaha
wah bestnye**dah terasa ke'best'annye
ok hari ni cerita kampung sebab mood balik kampung.haha
owh pokok rambutan...

~pokok rambutan depan rumah mak~

owh mak aku ada 5 pokok rambutan kat kawasan rumahnye*tanam sendiri ye
tapi konon2nye dia nak tanam 7 pokok rambutan
7 pokok untuk sorang satu anak2nya
tetapi 2 agi pokok tu mati*ni cerita lama*
pokok2 lain kat kawasan umah tu ada banyak jugak.antaranye:pokok kelapa,pokok durian(1 sahaja),pokok pisang,pokok limau,pokok pelam,eh banyak la*tak ingat daa*huhu
hari tu telepon mak tanya pasal pokok rambutan
mak kate ade..yeay...dapat buah rambutan fresh
turun dari pokok terus makan,huhu
*mintak2 rambutan masih ada next week*
gambar di atas diambil masa rambutan belum berbuah daa..
sekian cerita pokok rambutan mak saya,


nota kaki:nak ajak haziq petik rambutan

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Photobook