19 August 2010

*Dugaan...*

dear blog
hari ni terasa nak menaip pasal dugaan..
bukan dugaan bulan ramadhan ye,ni dugaan sepanjang masa
dugaan sepanjang masa mempunyai anak kecil yang aktif*bukan hyperaktif ok
kalau bawa haziq keluar beli barang atau makan
dia selalu melakukan onar yang sangat menduga hati dan perasaan papa n mama
*kami rasa nak hempok2 je.huhu
kadang2 tengok anak orang lain baik je ikut parents,tak de nak buat onar
kenapa anak aku tak macam tu?
haziq please la behave
cepatla faham erti baik,taat dan dengar kate

*kalau duduk dalam troli ni,tak leh duduk diam2,nak je pegang apa2,kadang2 capai barang2 kat rak
solution:bagi lolipop tapi nanti rosak la gigi ko nak!


*kalau bawa stroller sibuk nak tolak
solution:tak bawa stroller,tukar baby carrier,tapi penat la!


*kalau tunggu papa isi minyak atau beli barang,dia round satu kete,usik semua benda
solution:no solution,marah pun bukan dia kesah pon!


*kalau tunggu papa order makanan,dia round keliling kawasan
solution:no solution,amik gambar je la.leh letak kat blog.huhu

*kalau mama atau papa tegur "jangan",dia merajuk atas lantai
solution:no solution,mama pening!


*kalau tunggu papa beli makanan,dia panjat kerusi
solution:no solution,mama mampu berdoa je la nak.moga2 cepat besar dan faham dan kurang nakal

kalau nanti haziq dah tahu baca,boleh la dia baca gelagat dia ni masa kecik.mama bukan merungut ada anak kecik,sekadar bercerita melepaskan tension.huhu
harap2 lepas ni semakin hari haziq semakin faham,macam nenek haziq kate"nanti dia dah besar dah faham malu nak buat onar"
amin...

nota kaki:sayang anak tangan-tangankan,betul ke?

4 comments:

ღnFashyaღ said...

fidah, cube ko jangan gunakan perkataan "jangan".

mrs adam said...

tu la aku pun pernah terbaca kalau nak ajar anak jangan guna perkataan "jangan",tapi bila nak praktiskan tak jadi la pulak.sebab tak tahu perkataan apa nak cakap ngan dia supaya jangan.hehe.tak pe,lepas ni cuba!huhu

ღnFashyaღ said...

kalo di pegi main2 jauh2 mase kuar makan tu, jangan ckp jangan pegi jauh2....ckp camni "haziq, meh kat mama"

mrs adam said...

a'ah,betul jugak kate ko tu.ok nanti aku try praktikkan

Related Posts with Thumbnails

Photobook