19 April 2010

perbezaan 2 jenis botol avent

hai
hello
greeting from me
hari ni nak tulis pasal 2 jenis botol avent ni


~kanan:PES bottle,kiri:PP bottle~

cuba tgk perbezaan dia

*yg kuning tu ialah PES botol iaitu polyether sulfate
botol ni kalo pegang dia bukan plastik sepenuhnya tapi macam botol susu baby yg biasa tu
warna dia kekuningan

*yg putih tu pulak ialah PP botol iaitu polypropylene bottle

botol ni kalo pegang mcm botol plastik la
harga pp bottle lebih murah


~pp bottle lebih ringan~


~pp storage bottle~

emm..sebenarnye before beli pun aku tak tau perbezaan pp dan pes botol ni
pas beli dan tgk baru tahu
hehe
aku pun tak tahu mana yg bagus
tp aku guna dua-dua je
kalo google byk je diorang tulis perbezaan dua2 botol ni
siap pro n contra lagi
okla
tu je
bye..

nota kaki:ade je botol tapi jarang guna.huhu

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Photobook