07 April 2010

anak-anak mixed

aceceh..tajuk tak tahan!hot mama yang perasan.huhu
yela anak2 aku tu mixed melayu n mamak ape tapi melayu lebey la.jgn mare ha..hehe
kalo duk rumah nenek diorang ni jiran2 ramai tegur
kate anak aku ni muka bukan melayu yela muka mixed la tu.eheh
ntahla tapi aku yang tengok muka haziq ni hari2 tengok macam melayu je...

~haziq dengan muka nakalnye~

bile amik gambar selalu je pakai baju yg sama.ah lantakla asal aku suka amik gambar anak2 aku.
gambar hazeera ni pun rompers yg sama



~apesal la kulit anak aku ni aktiviti melaninnya terlebey~

sekarang haziq dah 1 tahun 8 bulan,tak pandai cakap lagi!adela sikit2 perkataan yang die tahu sebut.walaupun die tak tahu cakap lagi tapi dia dah faham ape yang mama n papanya cakap.kalo nak suh amikkan hp atas meja ke,tolong buang sampah,tolong masukkan kain baju kotor dalam bakul,semua die leh tolongla..bagus2.antara perkembangan haziq sekarang:
1-tahu cakap mama,thakit(sakit),dash(pedas),bahh(tambah),baby,sirap,kicap,mak,tam(mak tam)...dan ade la lagi yg tak tersenarai..penat den nak pk and taip ni.huhu
2-selain suka main kereta mainan,dia juga suka main kasut..abis semua kasut mama,papa,nenek,makcik and pakciknya die pakai
3-dah kurang minum susu suka minum milo,makan nasi,makan makanan2 lain,kalo makan nasi lauk kicap je
4-dah pandai suka atau tunjuk muka hepi go luckynya kalo nk g mana2 naik kete atau motor,eg nk g shopping,main kt playground
5-kalo pagi2 pas mandi before die tido semula die mesti nak main2 kereta or ape2 je la sambil dengar cd lagu kanak2..ececeh kecik2 nak dengar cd!


~muka hepi dapat jalan2~

si kecik baby kuek2 hazeera pulak dah 4 bulan,mase 3 bulan setengah dah pandai meniarap so 4 bulan ni dah kira pro la meniarap and baring semula.perkembangan hazeera pula,dah boleh:
1-belajar sikit2 minum pakai botol,sikit je!dah makan nestum..blaja2..bukan tetiap hari bagi pun,lebey senang aku sumbat B ni sambil berfarmville.huhu
2-senyum dan ketawa kuat2 kalo orang lain agah die.mak oi suare cam dah beso aje
3-dah pandai mengamuk kalo orang masukkan die dalam buai,byk songeh tul.nak main2 kat atas tilam sampai ngantuk baru masuk buai
4-suka tengok skrin tv,laptop,pc or hp yang mengeluarkan cahaya
5-kalo meniarap tu dah leh gerak kedepan sikit atau ke kiri kanan.cari arah suare mama die

~mak oi ni macam anak mami sket2~

jage dua orang anak rapat ni..yang paling banyak aktivitinya siapa lagi kalo bukan muhammad haziq.si nurul hazeera kecik lagi,so aktivitinya terhad dan senang skit nak jaga.emm.rase2nye tu je kot nak tulih kat blog picisanku hini...buhbye..see you tomorror

nota kaki : hazeera ni tak de muka aku ke?

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Photobook