29 April 2010

ada apa dengan blackberry

hai..
hello..
yuhu..
hari ni konon2 nak g tindik telinga hazeera,tapi orang wah chan tu tak berani tindik daa..
emm tgh terfikir2 nak tindik di mana ya..
ada cadangan?
ke nak suh doktor yg inject dia tiap2 bulan tu tindik dia..
owh no idea..
ape2 pun hazeera nak full set yer papa..huhu
lalala..
best ke sunway piramid?huhu ber'dating' di sana bersama2 papa,haziq and hazeera amatla memenatkan
adoi..ini kerana ade 2 anak kecil ok..(sgt berbeza berbanding masa single)
alkisahnye konon2 nak beli blackberry..
tapi bila je masuk celcom cube tu dua2 anakku nangis buat hal..huhu(eh diorang macam tak suka blackberry je)hehehe..emm belek2 blackberry tu..adoi sangat black!gue dah le tak suka black.adoi..

*blackberry bold--->reject*
~seb baik mama tak beli ni~

aceceh..so mama dia pun fenin nak beli hp apa daa..untuk pengetahuan semua 5300 mama dia haziq dah baling..baling..dan baling sampai rosak..huhu..
so kenala beli hp baru..antara yg disurvey..

*blueberry csl--->memang tak nak*
~local brand made in china--->no no no~

*eTouch berry--->tgk iklan je*
~local brand--->murah no,leh caya ke~

*corby--->husband tak nak*
~samsung corby murah,tapi bagus ker?~

*LG--->tgk iklan murah*
~LG pun murah--->function?~

*omnia--->samsung je*
~samsung omnia antara yg lebeh 1k~

*acer--->establish phone ker?*
~acer android liquid~

ape benda alah la android liquid ni..tapi my mr ensiclopedia,android liquid ni pakai sel basah so lebey smooth..lebey kurang macam tu la..

*htc--->tak nak touch screen*
~htc touch screen mcm best je~

tapi gue macam tak pandai nak guna touch screen..macam lecey jer..emm..macam nak qwety pad jugak..
husband tanya nak yg macam mana?
emm..
1-qwerty pad
2-camera best--->nak snap pic anak2
3-gps--->perlu ke?
4-wifi--->guna ke?
5-3G--->dengan laki sendiri.huhu

actually bukan nak yg function2 bagai tu..sebab saya ber'internet' via stremyx di acer ni je..gps..laki aku dah terer klang valley ni..almaklum la logistic people..emm 3G pun just nak try test je..
so mama dia nak yg murah jer..tapi husband kate alah membeli menang memakai..dia suh pilih antara nokia atau sony ericson je..no yg murah2 tu..eh baik tau laki ku..huhu

*sony ericson--->no,no,no*
~sony ericson byk sliding je~

emm....sony ericson semua banyak sliding jer..tak nak la..(macam hp lama ku)..
so..ingat2 nak e63 je..colour merah..

*nokia e63--->merah lawa!*
~konon-konon nak yg ni la~

tapi kat nokia autorised dealer sunway piramid tu e63 is out of stock ok!lagipun kalo amik e63 tak de usb dalam original set dia.kena beli usb rm119..emm..
so...
setelah ditambah tolak..pusing2 sunway piramid..menyusu zeera depan kedai baju..haziq tido dalam stroller..before tido guling2 atas lantai depan kedai nokia sunway piramid..aceceh memang tul budak ni!
aku pun beli...taraa..

*e72--->the choice!*
~e72 grey colour free gps.euwh..~

masih lagi 'minggu orientasi' dengan e72 ni.huhu..mama tak nak bagi haziq pegang hp mama ok..(ayat menyesal)..lalalla..yeah yeah hp baru semangat baru..ewah2..aku ni..huhu..
emm e72 bukan yg latest tapi n900 yg latest bukan phone pilihan daa..bukan qwety pad

*n900--->bukan qwerty*
~drpd pembacaanku dia ni ala2 laptop!~

adoi..panjang sungguh entry pasal hp ni..huhu..
sekian..
terima kasih kerana membaca entry ini..buhbye

nota kaki:-thanks to google for da pictures
               -laptop ni bengong pas kena format semula!menci!
               -wayar stremyx ade patah skit kat connection,asik2 kena redial!tolongla!
               -apesal aku banyak merungut hari ni?adoi



No comments:

Related Posts with Thumbnails

Photobook