24 May 2012

Klinik Desa Palong Timur

amaran:panjang pembebelan aku hari ni.huhu
hello blog,
hoorey berada di kampung sgt best ok
sebab aku cuti dari jaga anak2
semua aku suruh adik aku.hakhak
mandi,bagi makan dan jaga.semua aku suh dorang
yang slalu jadi mangsa adalah adik yg ke6 dan ke7.huhu
ini untungnya mempunyai adik2 yang ramai.lalalala
so hari selasa bercadang mahu beli baju anak2 di segamat
nak beli baju baru tuk majlis mak ngah dorang*mcm biasa ni cite bulan 3  kan..
adoi tak tahulah di segamat yang bukan KL tu ada ke tak baju taste aku.hakhak
hentam saje la labu.nak beli di puchong yang KL la sgt tak sempat
kat bahau tak de yang best,so mari try segamat,kalau tak de kena ke pergi melaka?
owh tidak.
so before g segamat mari temankan mak uda check up di klinik desa palong timur
alkisah mak ude slalu check up kat pontian sana,dah tu dia nak balik awal sbb nak tlg mak prepare majlis kawen,so check up la di klinik desa ni
ala nursenya ialah kakak belakang umah*kawan main pondok2 masa kecik2 dulu.huhu
owh sebelum tu meh aku nak bagitau Klinik Desa Palong Timur adalah TEMPAT LAHIR HAZEERA
hahh..ingatkan dah zaman moden skrg semua bersalin kat hospital,rupa2nya ada gak bersalin kat klinik desa.haha
nak tahu tak kat photobook aku gambar haziq n hazeera baby,tulislah nama,DOB n tmpt lahir
muka surat sebelah-menyebelah
Haziq:Hospital Putrajaya
Hazeera:Klinik Desa Palong Timur
hahaha.sgt jauh ok perbezaannya.huhu
yela putrajaya pusat pentadbiran malaysia,palong timur itu sgt kampung ok
felda terakhir yang ditubuhkan.ye felda palong timur ialah felda terakhir skali
lepas felda aku eh mak aku tu dah tak de felda ditubuhkan selepas itu
bayarannya jugak berbeza iaitu hospital putrajaya ratus2,klinik desa FREE.
ha?free?ye free tapi nurse tu ckp bole bagi duit sumbangan tuk klinik tu*kira macam sedekah la
owh harusla bagi ratus2 jugak.eh sedekah adalah rahsia
adakah daku tidak adil?owh tidak2
bukan niat mahu bersalin di klinik desa,alkisah encik adam plan mahu aku bersalin anak ke 2 di hospital P jugak
yela mahu adil dan saksama gitu
TAPI staff hospital P sucks yang tidak bertanggungjawab telah menyebabkan kami tukar tempat
owh panjang kisahnya*tapi aku dah emel komplen ke pengarah hospital P
so malas nak cite panjang2.sebab ketua dewan bersalin tu dah telepon laki aku dah mintak maap
ye.selepas aku bersalin,baru aku emel komplen,cite panjang2 bagi detail tarikh,tapi tak dpt bg nama staff*sebab dia tak pakai nametag!,bagi no tel laki aku
esoknya dorang telepon,tanya perkara sebenar dan mintak maap.dan bagitau jugak nak buat siasatan berhubung kes aku tu**huh puas ati aku sebab berjaya komplen.hukhuk
(aku tak pedulik la pasal siasatan ke hape,yang penting aku dah emel detail tarikh kejadian berlaku,so dorang boleh la track sape yang bertugas pada tarikh tersebut kan.so padan muka nurse tu.hakhak)
wei haruslah komplen sebab staff tu mmg tak bertanggungjawab**hello kalau ko tak nak buat keje buat ape tercangok kat kaunter dewan bersalin tu kan,baik duk umah,masak layan somi ke**kalau ade laki le
pesanan untuk pekerja2 kaunter(customer service),kalau anda bertugas,sila bertanggungjawab,tugas anda layan customer,kalau tak nak layan customer cari la kerja lain jadi bos ke,programmer ke,cuci tandas ke.kalau tak nak layan customer jugak balik la umah,tak payah keje.hah gitu.
dah sudah mengarut pulak aku.huh kisah hospital P mmg salah satu kenangan pahit dalam hidup aku ye
tu la tetibe emo tu.huhu
laki ku kate tak kan jejak kaki ke hospital P itu*dia kate tak kan jilat balik kalau dah ludah.ha tengok ayat laki aku.betapa laki aku yang cool tu pun emo ok!
**tapi hari tu dia ada pergi sebab lawat kawan dia accident
eh melawat pesakit tu bole la kot,ye la tak kan kalau ahli keluarga or kwn rapat masuk hospital P tu kita tak lawat sebab kita dah ludah kan?huhu
untuk menerima rawatan mungkin tidak sama sekali
semoga kami dijauhkan penyakit2 yang memerlukan rawatan susulan di sana
kalau tak kita pilih spital lain
owh kisahnya lepas tak jadi kat hospital P tu kami decide ke Hospital Ampang
eh kan ada hospital serdang,tapi biasa la aku kan gedik ada dgr cite tak best pasal hospital serdang
sebab tu g ampang sana.sanggup tu.huhu
alhamdulillah Hospital Ampang mmg terbaik!dah la cantik,baru dan moden**masa aku datang tu la
walaupun kami tak booking,dorang terima je
so mmg decide nak bersalin di Hospital Ampang,siap check up 2kali kat sana
tinggal tgu sakit je,bila sakit encik adam mmg dah sedia drive ke ampang sana
TETAPI..
ingat lagi masa tu 27/11/2009,hari raya haji tapi kami tak blk kg sebab nak tgu aku bersalin,takut kang tetibe nak bersalin macam mana
so raya haji berdua ngan encik adam*aku tetap masak mknn hari raya tau.terer tak,terer tu sebab masa tu perot boyot.huhu
alkisah raya haji bukan buat ape pun,dari pagi sampai ptg aku ngadap encik adam,encik adam ngadap aku*haziq dah dihantar balik kampung sebulan b4 bersalinkan hazeera
dah tu rindu plak kat haziq*masa awal2 tu siap nangis malam2 teringatkan anak kat kampung
padahal dia ok je ngan neneknya
so dah ptg tu kitorang boring,encik adam cadangkan balik kg
aku on je*sebab tunggu2 perut ni tak sakit pun
masa tu hari jumaat,hari isnin depannya ada appointment kat Hospital A(kalau tak bersalin lagi la)
so decide balik kampung ptg jumaat tu.kul 6 lebih kuar umah
plannya nak blk peluk cium haziq,pagi isnin balik kl semula sebab ada appointment kan
sampai umah mak aku dalam kul 9.45mlm gitu
ingat lagi hari tu episod last Nur Kasih,balik2 gosip2,makan2,tgk tv,keluarkan tilam baby baru
dah malam skit kitorang pun tdo la
dah pagi skit dalam kul 2 gitu aku sakit perut,panas dll
tak boleh tdo,tapi encik adam kat sebelah tdo mati mana sedar aku ni tak leh tdo
so turun bawah ngadu kat mak lagi baik
ntah la macam2 la berlaku dari kul 2 pagi tu smpi kul 5 pagi
last kul 5 mak aku suh g klinik desa palong timur tu
sebelum tu telepon nurse bertugas dulu*masa ni akak blakang umah aku lum keje sini lagi
ha..tetibe bersalin daku di klinik desa palong timur di kala azan subuh berkumandang
alhamdulillah proses bersalin yang senang,tiada kompilasi ape2 yang perlukan alatan canggih manggih hospital
(aku tak de pakai air selusoh or whatever air ye,aku hanya minum air masak yang dibacakan selawat oleh lakiku saje.alhamdulillah..)
so selamat,lepas setel semua terus bawa anak baru(hazeera) balik umah mak
wei nak bgtau ni bersalin di klinik desa lagi best dari di hospital ok!
ni pengalaman aku la,sebab ape best?sebab lps bersalin terus balik umah.tak payah duk hospital
terus dapat layanan tip top dari ahli keluarga di umah.serius best!
tapi tu la sebenarnya high risk jugak bersalin kat klinik desa ni*in case kalau ada komplikasi la
aku cakap macam ni sebab aku teringat cite 3 Idiot,yang kakak tu nak bersalin kat spital tapi banjir ambulans tak leh gerak so terpaksa bersalin kat lab
tetibe2 kena vakum lak.kan ke susah.
serius masa tengok cite tu rasa bersyukur sangat2 sebab Allah mudahkan proses bersalin aku kat klinik desa tu
tu la betapa indahnya aturan Allah
because He know The Best for us
la pulak,panjang aku bercerita kisah klinik desa palong timur ini
eh ape2 pun masa kes spital P tu kan,terus cakap ngan encik adam anak ke 3 nak kat spital swasta
ha demand tak hengat
dah skrg kena tunggu byk duit dulu baru leh buat anak ke3 sebab nak spital swasta kan.hakhak
so kita akhiri pembebelan panjang aku dengan gambar2

pintu depan Klinik Desa PT

mak  boyot ude haziq n hazeera

hey hazeera suka nmpk g tmpt kelahiran.

di kerusi menunggu

no bottle n puting ye

dah siap check up gerak la kami berjimba ke segamat

tengok tu pantang nmpk kete ni

kan sini haziq buat perkara yang sama lagi!
biarkan kete tu bergerak sendiri,dia turun.sabo je la!

owh itu saje cerita panjang saya,
eh baru teringat mak saya lahirkan anak ke6 di klinik desa palong timur pada tahun 1998
sekian bebelan emo*tetibe


nota kaki:ada tak orang bersalin kat umah skrg ni ek?

4 comments:

POSH76 said...

jenuh nak baca ni....pengalaman yg sgt berharga...

Atia Adina said...

Alhamdullillah....bersalin di klinik desa....dipermudahkan pulak tu....saya dua2 anak bersalin kat spital kuala pilah....

mrs adam said...

POSH76,
saya pun bile baca balik jenuh.haha.tu belum masuk cite penuh kes hospital P lagi.kalau tak lagi panjang kan.

mrs adam said...

Atia,
tu la syukur sgt2 tak de kompilasi ape2 masa kat klinik desa tu..

Related Posts with Thumbnails

Photobook