11 May 2012

Beriani Gam johor @ Restoran Anje Bangi

hello blog,
eh nape blogger baru ni
hari tu boleh upload gambar sekali byk
lepas tu dah tak boleh dah
ape cer ni?
baru puji skit dan kembali ke yang lama lak.ntah ape2 daa
ok jom mari cerita kisah Restoran Anje di Bangi sana
alkisah hari itu jalan separuh selangor.eh ye je
Puchong--->PJ--->Cheras--->Sg Besi--->Bangi
owh suku selangor je kot.haha
PJ-exam
Cheras-waxing
Sg Besi-beli kek
Bangi-lunch
ni encik adam yang nak bawa lunch ke bangi
daku dan anak2 ikut saje
yela sebab kat puchong sgt tak de pilihan,asik2 baser baser ipoh station je
so meh la ke restoran anje
sila lihat gambar

Restoran Anje Bangi

ha hamik ko,layan diri.kena beratur nak beli tu.huhu
*ramainya..sedap kot sebab tu ramai ni

kawsan sekitar restoran

haziq buat muka ngengada.huhu
*beratur panjang kan so sempat la amik gambar

Nasi Beriani Gam Johor
*eh ada perkataan JOhor Power
*laki aku gelakkan.

kaunter nak bayar

menu:ada nasi beriani ayam,ayam kampung,daging,kambing
*mee rebus pun ada
lain2 menu aku dah lupa daa

ayam kampung

kambing

buat muka nsem pulak.huhu

ha tengok tu,masa ni aku dah duduk nak makan,barisan masih panjang!


so barisan yang panjang tu menunjukkan kedai ni laku la ek
ramai orang suka
sedap dan murah
paling laku sebab murah kot
2 nasi beriani + air dalam RM20 gitu
haruslah 2x ganda kalau makan di JM Beriani ataupun Restoran Saba' kan
owh sedap memang sedap
*tapi tak sesuai tuk orang yang malas nak beratur
**dan tak seswai tuk orang diet,sebab berminyak.huhu
rasa macam nasi kenduri jugak
emm..boleh pergi lagi kedai ni



nota kaki: murah dan portionnya banyak ye!

Vote Me Everyday
23 April - 13 May 2012

2 comments:

AnneRaini said...

selalu gak dgr pasal nasi beriani restoren anje ni tp tak sempat lak nak pergi...betul2 sedap ke?nak trylah nnti..

mrs adam said...

a'ah saya pernah terbaca org bangi komen kat blog lain ckp dia suke mkn kat anje ni.rasa nasi beriani tu ok la,tapi JM beriani,restoran saba' dan nasi beriani gam putrajaya lagi sedap kot.anje ni ramai org dtg sedap harga murah dan portion byk,berbaloi.sedap mmg sedap tapi berminyak skit la.hehe

Related Posts with Thumbnails

Photobook