22 May 2012

Tempat Dating dulu2:Alam Warisan Putrajaya

hello blog,
mari bercerita kisah dulu2
hakgak.ntah ape2 tetibe2 nak cerita kisah dolu2 pulak
boleh la kot sempena anniversary ke5 jumaat ni kan.haha
owh tidak sebenarnya nak cerita pasal alam warisan ni ha
nama sebenar tempat ni ialah Taman Warisan Pertanian
tapi laki aku panggil alam warisan,so aku ikut dia la.hakhak
*opss ni alam warisan ni tempat kami dating hari ke4.boleh tak mcm tu
haruslah aku ingat tempat dating yang awal2 kan,dah aku bercintun pun 5 bulan je
pas tu kawen.so masih ingat la tmpt2 dating.hakhak
dan bf pun satu je.tak de tukar2 tau.wah gituu.huhuu
padahal tak de orang nak.hakhak
alang2 tu meh aku tulis,hari first dating:satay kajang R&R sg buluh,hari kedua:Sunway Piramid,hari ketiga:Time Square hari keempat:Alam Warisan Putrajaya
masa tu mmg 4 hari straight sbb jumaat-->isnin public holiday
bengong tul abis cuti aku tak baca buku tau.hakhak
ok dah abis cite dolu2
ni ha hari tu abis kelas terus nak balik kampung*cuti skola bulan 3
so balik ngan adik aku.b4 balik encik adam ajak singgah lunch
konon2 nak makan satay kajang kat alam warisan tu
*aku pelik gak bukak ke tengahari satay kajang alam warisan tu,masa dalam kete aku tanya bukak ke?(tanya kat encik adam le)
dia jawab : abg dah telefon manager dia
*sabo je la,dia jawab main2 pulak
sekali sampai alam warisan je satay kajang tutup ye.hakhak
so makan je la ape yang ada

gerai atap rumbia*eh betul ke atap rumbia mcm tu

antara yang aku ingat:nasi ayam,mee sup,roti john

hazeera suka kat sini.suka main lari2

haziq yang sensitip.skit2 nangis.

kawasan sekitar

ha kan betul aku kate dia main lari2

makan nasi ayam je la.*tu yang ada

roti john ni mmg sedap!dari dulu sampai skrg masih sedap.yummy!
*aku suka 3 je roti john
1-roti john murni(mak kawan aku)
2-roti john alam warisan
3-roti john pasar ramadhan puchong utama

masa ni nak tingglkan encik adam*balik kg kan.sebab tu la amik gambar dia.kot2 rindu.huhu
padahal balik sabtu-->khamis,hari khamis dia balik kg lak.

adik ke4 aku

kan alam warisan ni ada jugak buat jual2 pokok2 la
anak pokok la
produk2 pertanian,arnab,ikan dll
laki aku penah beli pokok bidara kat sini
buat ubat aku dolu2
ape2 pun yang best kat sini ialah:satay kajang,roti john,abc dan lai chi kang
*kalau nak tahu laki aku tu die hard fan satay kajang
mcm la ada share.huhu


nota kaki:pergi makan je,tak penah g tgk pokok2nya.huhu

4 comments:

AnneRaini said...

sy dok putrajya tp sy tak pernah pon pergi tmn warisan tu..hahaha gonjengkan..hehe (eh dh lama tak guna perkataan gonjeng..hihi)

ღnFashyaღ said...

aku pun suka roti john kat alam warisan...


eh, apsal aku tak tau ko kawen bile eh? hahaha

mrs adam said...

AnneRaini,
alam warisan ni org dah family ramai anak suka g,anak satu suka g alamanda kot.hehe

mrs adam said...

Fashya,
sedap kan roti john alam warisan.hehe
eh haruslah tak tahu aku kawen bile sebab aku tak sempat edar kad,aku dah sakit daa.huhu

Related Posts with Thumbnails

Photobook