15 May 2012

Muffin Mighty White

hello blog,
mari bercerita kisah makanan manis
aceceh
macam ni ada satu hari tu aku suh encik adam beli twiggies coklat
*tahu kan twiggies gardenia tu
bila2 dia pergi kedai la
tapi asik tak beli je*lupa je pesanan aku
nyampah sey.sampai la aku terpaksa la mengungkit dan merajuk.haha
sekali tu lepas tu kan asal dia pergi kedai je beli twiggies
pergi kedai je beli twiggies
pulak daa.berapa kali mahu beli twiggies daa
aku mintak masa tu je,bila aku dah merajuk tu dia belikan dah settle la
ni lepas2 tu dia beli jugak twiggies.macam2 la encik adam ni
smpi aku kena ckp tak payah la nak beli twiggies selalu.haha
ok abis cerita kisah twiggies dan aku
sekarang cerita kisah muffin mighty white dan anak2 aku plak
ni bapak dia la belikan

kena letak dlm pinggan supaya tak sepah
*walaupun ada jugak sepah skit2

emm sedap.*hazeera kate

muffin mighty white
*aku kurang tertarik skit
**aku lebih tertarik ngan muffin homemade yang byk jual online,kat blog2 ke
**muffin homemade tu nmpk menarik dan mengliurkan ok.tapi tak penah beli pun.huhu
yela muffin2 jual online tu kena beli byk sekali,aku nk makan satu je.huhu
nak buat mmg tak la ye.lagipun tahun ni aku dah tak nak try buat ape2 kuih sebab hari tu aku try buat kuih peneram kegemaran haziq tak jadi!
terus tak nak cuba ape2 tuk tahun ni.hakhak
kita tgk la tahun depan mcm mana.huhu
eh pas tu kan encik adam ni asik je la beli muffin mighty white yang aku tak tertarik ni
smpi aku kena ckp jgn beli lagi muffin tu belikan kek SR ke
yela mkn sekali sekala bole la,ni tiap2 minggu nk bg mkn muffin ni.penat aku nak layan sepah2nye.huhu
padahalnya dia belikan anak2,aku tak mkn pun(tapi aku kena abiskan yang dorang tak abis tu)

ni plak gambar mkn nasi lemak kat bawah,anak2 aku sepinggan ni kongsi berdua pun tak abis
sabar je la
*sebab tu kena letak smbl sbb yang tak abis tu aku kena abiskan,sbb tu ada sambal skit
so sepinggan nasi lemak RM1 ni kongsi bertiga,anak2 tak kuat mkn,mama diet.ok la tu.huhu
**sgt jimat ok!haha

alamak haziq ajak main chess la pulak

sekali 3 botol belikan budak2 ni vitamin
*gedik kan multivitamin tu dah ada vit c,tmbh lagi vit c
(sebenarnya vit c tu lebih kepada gula2 dorang la,upah kalau ada ape2 hal)
anak2 aku ni gedik,tak suka multivitamin scott's,dorang suka multivit timo tu
timo tu tabletnya kenyal2 mcm mentos,scott's tabletnya mcm pil
vit c kadang2 je scott's.selalu champs je


ha tengok!baru 3 hari dah hampir habis sebotol.
kan aku dah kate vit c ni dia buat gula2 je


selalu vit ni aku kena simpan tempat tersorok
bagi waktu pagi je
sebab kalau dorang nmpk,pagi mintak,tghari mintak,mlm mintak
dah la anak2 aku ni susah nak bagi makan,so vitamin2 ni adalah pembuka selera mkn dorang
tapi bukanla dgn mkn vit ni selera dorang terbuka
tapi...
aku pujuk dorang mkn,upahnya dapat vitamin kalau abis mkn.mcm tu la.hakhak
boleh pulak mcm tu kan.huhu
ha lagi satu kalu beli vit jangan beli kat mydin sebab vit kat mydin byk hancur!
separuh botol hancur.ceh
*ingatan duk diri sendiri gak jgn beli vit kat mydin
sekian bebelan ,


nota kaki:perlu ke tak vitamin tuk anak2?

2 comments:

Atia Adina said...

sama jer perangai anak awak ngan anak saya....suka sangat vitamin....kat botol tu tulis 2 biji sehari....so saya pun selalu sorokkan....saya bg diaorang ni vitamin sebab diaorang ni susah sangat nak makan....tujuannya memang nak bagi tingkatkan selera...saya beli vitamin c yang untuk tambah selera....

mrs adam said...

owh ye ke atia pun mcm tu.ingatkan haziq n hazeera je.huhu.agaknya budak2 mmg mcm tu kot,suka vitamin sebab manis,bentuk plak mcm gula2.hehe

Related Posts with Thumbnails

Photobook