06 May 2011

@ Botol BPA free bawah RM10

hello blog,
jom cerita ceriti pasal botol bpa free
gambar dah lama amik tapi baru sempat nak wat entry hari ni
haziq punya botol beli kat carefour puchong
tapi bukan yang bawah 10 hengget tapi 26.90(botol n cawan sedut Disney)
aceceh mahal la jugak ek.tapi avent lagi mahal ok.huhu
ingat nak beli satu je sebab nak biasakan pakai cawan
tapi hampeh la
haziq adalah pengguna tegar botol.huhu
so kat carefour tak banyak sangat pilihan,yang aku perasan ada disney dan ok baby je
yang lain2 tak explore sgt sebab kalau shopping ngan encik adam dia jenis amik dan beli
tak payah survey bebanyak.huhu
kat mydin tak banyak pilihan juga.yang ada cuma ok baby
kat mydin n carefour tak amik gambar,sebab lupa.haha
so sebab haziq pengguna tegar botol kenalah beli lagi satu
tapi cakap ngan dia ni botol hazeera
sebab buat hazeera pegang,kalau ckp dua2 botol dia kesian hazeera tak dapat pegang botol
padahal hazeera isap susu badan je.huhu
so ni botol2 kat tesco puchong


~botol BPA free~

so kat tesco beli pureen 2 botol(1 kecik 1 besar) RM6.90 sahaja.dia dah bungkus dua botol siap2
ok baby pun ada jual botol 1 set (1 kecik 1 besar) macam pureen dengan harga RM9.90.harus la pilih pureen berbanding ok baby kan.huhu.dua2 brand nmpk sama harga berbeza.kalau warehouse sales ok baby kat puchong,pureen kt usj.eh tibe2 terckp psl warehouse sales pulak.
so kat umah ade la 4 botol bpa free,Avent 1,Disney 1,Pureen 2.cukupla yek
haziq sila berenti isap botol cepat skit ye
so keimpulannya ada je botol bpa free yang murah2 selain yang mahal2
ok berenti membebel skrg,



nota kaki:best jugak beli2 botol ni

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Photobook