29 October 2010

:...Foundation oh foundation...:

hello blog,
lalalalala
hari ni nak tulis pasal foundation
alkisah foundation pertamaku yang dibeli awal tahun 2007 dah nak abis
ish foundation ni boyfren i yang belikan tau
boyfren pada masa tu mestila encik adam.haha
masa 2007 tu foundation ni baru keluar la
iklan2 kat tv dan majalah lagi
aku yang terpengaruh iklan harus la nak beli,tapi kalau nak beli pakai duit sendiri mestilah tak de
student maa,huhuhu
so masa dating masuk guardian tengok2,cakap je nak beli.lalalalaa
ish wat malu je bf yang belikan
naseb baik kawen tau.huhu



foundation lama

tak kuasa la aku nak snap foundation aku sendiri
lagi beberapa kali pakai je tu
peh lama gila aku pakai,dari 2007 tu
tapi ada la setahun setengah tak pakai
tahun 2008 tak pakai langsung sbb ngeng,mls make up
2007 n 2009 pakai skit je
alkisah aku pun bukan make up hari2 pung.huhuhu
so aku ni jenis suka beli b4 barang tu abis...
so sekarang adalah masa untuk memilih...
emm..
nak beli foundation apa yek?
pilihan(yang ni finalist la)hahahaa

 

bb cream


simplysiti


tv stick paint kryolan

kalau ikut aku nak tiga2 ni..
hahaha,bengong,mana boleh sebab bukannya pakai sangat pun
nanti aku pakai sampai bertahun2 pulak.haha
emm...tengoklah nanti..
bila dah sampai kedai baru kita decide ok
tv stick kryolan tu tak kot,sebab tu macam untuk orang nak make up beria
hahaha...
so sekarang simplysiti vs maybelline la
kadang tengok iklan ronasutra ni macam terpengaruh gak
tapi tak nak la..
sebab macam tak best je.huhuhu*suka hati je nak cakap apa*huhu



ronasutra

sekian cerita-ceriti foundation saye
bukan tips make up pun.huhu,



nota kaki:mana satu pilihan anda?

6 comments:

Atia Adina said...

lamanya...dari 2007???dah 3 tahun...saya guna olay total effect

Atia Adina said...

ish bdk2 ni....rsau plak....baik2....jatuh sakittttt

mrs adam said...

tu la foundation berabad lamanya.hehehe.owh olay total effect pun ada foundation ek,baru tahu

mrs adam said...

kalau abg dia tak risau jatuh,kalau adik dia la risau jatuh,kena jaga masa diorang memanjat

zailamohamad said...

zaila lama gila dah xmake up, sejak ngandung ni, memang malas sangat2 nak pakai apa2 kat muka..hehehee

mrs adam said...

saya anak first tak make up,masa anak ke2 rajin jugak,anak ke2 pompuan.heheeee,ntah2 zaila anak lelaki kot.heee

Related Posts with Thumbnails

Photobook