17 December 2012

Nikon Coolpix L25:Kamera Nikon yang paling murah

hello blog,
anak2 skola
mama teman mak ndak shopping
shopping kamera n hp lagi.huhu
masa adik aku nak beli kamera aku mmg suh dia beli nikon
alkisah tahun 2004 aku ada beli nikon coolpix 2100 pakai duit jpa
sampai sekarang masih boleh guna lagi kamera tu.gile tahan!
sekarang aku dah bagi haziq pon kamera tu.haha
cuma tempat tutup bateri kat kamera nikon oldskul( 2.0mp je )aku tu dah regang la,kena letak getah
lain2 semua ok
bayangkan 2004-2012=8 tahun tu!

ni la kamera haziq tu
masih boleh diguna sampai skrg.dah tak de jual dah ni
*credit pic to google.wah tak sangka gambarnya masih ada di internet.haha

pas tu kan encik adam ada beli olympus FE-310 8.0mp tahun 2008
tapi kan dia tak jaga elok2,tahun 2009 dah rosak.cis
pas tu aku terus banned olympus dari hidup aku.haha

sayang kot kamera ni,pakai tak puas
tapi tula salah encik adam,dia guna bateri biasa,pas tu dia biar bateri biasa tu lama2 dalam kamera
pas tu air bateri tu dah rosakkan komponen dalam kamera ni
tak boleh nak betulkan,better beli kamera baru je la

pas tu adik ke2 aku ada beli kamera sendiri
buat dia pakai
tapi kan dia jarang je amik gambar
haha.aku penah pegang sebab nak amik gambar majlis dia
ok la boleh la fujifilm FinePix JX300

kamera ni pakai bateri petak

tapi kan masa aku ngan adik aku nak beli nikon kat fotokem ioi tu kan
salesman tu suh beli jenama lain,sebab nikon abis stok kat kedai dia
dia nak lakukan kedai dia,dia kate nikon tu tak de apa,jenama je.ntah ape2
pas tu dia kate nikon pakai bateri kena cas
kalau kamera skrg pakai bateri cas direct
paham ke ape aku cakap ni.haha
tapi aku tetap nak beli nikon
dan beli kat kedai lain.haha

ni la kamera nikon paling murah setakat yang aku survey
*kat ioi-rm260(free memory card n kamera case)
*kat lazada,superbuy rm199(xde free memory card 8gb tu)
*kat harvey norman rm199(free memory kad dan kamera case)---->sumber paper the star 9 dis 2012
*kat low yatt rm99(tak tahu betul ke tak iklan ni)---->sumber paper the star 9 dis 2012
**almaklum aku mmg suka baca iklan kalau laki aku beli paper.haha**

gambar testing oleh d si penjual

ada function detect smile
dia auto snap kalau kita senyum
*sori la daku jakun*haha

pas tu aku cakap ngan penjual kamera tu
aku tanya pasal yang salesman fotokem cakap tu,pasal bateri
dia (penjual nikon,bukan penjual kedai fotokem)kate,kamera digital ada 2 jenis bateri
ada bateri AA recargeable dan ada jenis bateri petak
kalau yang jenis AA tu kita kena beli charger rechargeable asing
dan katenya,katenya bateri cepat abis
tapi kan...setakat aku guna kamera adik aku tu wat g kuala gandah amik video gajah bebyk,amik video persembahan haziq,masih ok baterinya
kiranya boleh guna lebih 24jam la
so pada aku tak isu bateri tu
kalau bateri petak,aku lupa lak mcm mana adik aku cas ek
nanti aku tanya dia.haha
yang pasti tak perlu beli rechargeable asing
tapi kan menurut penjual kamera tu,kalau bateri petak dah lama guna,expired nak beli bateri baru dah rm150
selalu kalau bateri abis,kira terus beli kamera baru lain la
tu ape yang dia cakap kat aku ler
kalau bateri AA expired,beli je bateri AA rechargeablelain kat pasaraya,harga off course tak lebih rm100
so pada aku tak kisah la pakai bateri rechargeable tu
emm..best la kamera murah tu
ish aku nak beli gak
tapi kena ikut turutan,sebab nak beli iron steamer la,printer la,dll.adoi
byk tol wishlist
pas tu aku cite kat penjual tu pasal aku ada kamera nikon beli tahun 2004 masih boleh guna sampai sekarang
terkejut dia dengar.haha
pas tu dia kate,kamera aku tu zaman awal2 digital kamera baru terkenal
so dorang mmg buat bagus,produk baru keluar kan,
tapi zaman sekarang dah tak buat kamera bagus tahan macam dolu2 tu
tu apa yang penjual tu cakap kat aku ler
ok dah tamat cite kamera
jom letak gambar lain2



otw segamat

jumpa ketapi

harus la snap gambar
*budak2 mmg suka ketapi kan

mak oi jem teruk
*dengar cite ada bas terbalik.terus lalu jalan lain

@kip mart

hazeera

haziq

aktiviti wajib


kesimpulannya
aku nak beli L25 ni jugak
haha

 
 http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

2 comments:

Sharinginfoz said...

saya setia ngan canon

mrs adam said...

sharinginfoz,
best ke canon,saya die hard fan nikon.heee

Related Posts with Thumbnails

Photobook