11 March 2011

$boleh percaya ke kupon-kupon murah ni?

hello blog,
wah wah sekarang aku tengok dah macam2 website ade
website jual kupon2 ni la
tumbuh bagai cendawan
ade tu diorang iklankan kat fb...
jom kita senaraikan...

1)http://everyday.com.my/coupons/kl
-ni aku subcribe
-paling aku suka
-dah beli 3 kupon
-boleh dipercayai,dulu beli kupon 1st bila tel saloon tu tak de orang angkat,ingat tipu,rupanya orang tu ade hal.kalau ade problem berkaitan kupon or payment email kat diorang,mesti diorang reply.customer service baik la
-deal dia yang aku paling suka antara website2 lain.deal yang paling ngam n murah la...



2)myDEAL
-aku subcribe jugak
-pernah nak beli satu kupon.tapi tak proceed
-ntahla...masih ragu2..sebab tu belum cuba apa2 lagi disini
-boleh percaya ke ni?



3)milk a deal
-diiklankan oleh nuffnang
-blogger2 glamer selalu up kan M.A.D ni
-tapi aku tak pernah beli lagi
-payment pakai credit card,aku tak suka
-aku suka bayar cash.huhu




4)deals mates
-deal dia lum ade yang menarik pada aku
-ade tu wat lucky draw dapat ipad n apple mac
-untungla budak pompuan yang dapat ipad dari dealmates ni
(aku tahu dari fb la)


5)groupmore
-aku subcribe jugak
-malaysia groupon*yela groupon kan glamer kat US
-tapi deal dia mahal2 je pada aku
-tak menarik mana.huhu



6)superdeals
-baru dua je deal dia
-masih baru kot...




7)join me
-yang ni kupon2 free je dia bagi
-wat lucky draw,selalu 1 deal dia bagi 10 kupon
-selalu cina yang menang daaa


8)dokonee
-ni masih in progress
-kalau nk join kita kena invites 3 friend
-aku lum invite sesape daa
-so tak tahula ape cer website ni



-yang ni aku tak subcribe
-aku like kat fb je
-diskaunnye tak menarik pun n mahal2 pulak tu





10)ade lagi website2 lain.tapi yang aku senaraikan tu yang aku tahu la..yang aku subcribe..yang aku pernah beli..yang aku nmpk iklan kat fb
owh aku pernah beli di everyday.com sahaje.huhu
so yang aku boleh kate everyday.com tu boleh percaya la.diorang tak tipu.cumanya tempat /kedai/spa yang kita beli kupon tu kadang2 lambat angkat telepon masa kita tel nak wat appointment.kena cuba tel lagi la.problem di tempat/kedai/spa/saloon la,website tiada problem.M.A.D tu pun boleh caya kot sebab ada baca entry blogger beli macaroon tu ok je.so maybe boleh percaya jugak...MYDEAL tu pun pernah baca blogger beli voucher mcD...macam boleh percaya je...yang lain2 tak boleh nak komen ape2 sebab tak tahu...
owh kalau kita guna kupon tu diorang mesti akan offer suh amik pakej,senang je kalau tak nak kawab tak nak,cakap je tak de duit,kalau diorang paksa panggil suami kita suh marah diorang.haha.ataupun cakap nak g toilet lepas tu blah terus.huhu
*aku selalu pergi yang 1st trial ni...selalunya memang diorang akan offer pakej bagai.jangan tertipu.nanti menyesal sebab jumpa pakej lain yang lagi murah
kesimpulan:amik je 1st trial,jgn beli pakej,jgn tertipu ok
sekian,


nota kaki:selalu kupon tu utk first time customer je

9 comments:

Alicia Leong said...

Celebrate Mom’s Day ! Buy Cash Voucher at FRIENDSCINO RESTAURANT & BAR @ RM6 instead of RM10. More info at http://tinyurl.com/3o7wu5d

Groupego Malaysia

POSH76 said...

bagus ur info

mrs adam said...

harap info ni berguna la ye posh76

Anonymous said...

www.mydeal.com.my tipu. dari last month i nak booked dia kata full if weekend.kalau ada pun pukul 6 ptg- 8 mlm. time org nak solat.

I call Red box The Curve (i sebut nak booked guna voucher mydeal)dia kata sabtu full, tinggal ahad only at 6pm-8pm(voucher is for 3 hours)

then, i test call Red Box The Garden (call tnya nak booked without saying using voucher) then dia kata anytime pukul brape pun ada kosong lagi. BUT when i sebut je nak guna voucher trus kata full. then i tnya la tadi kata ada nape tiba@ tak de. then dia kata utk guna voucher dah full!!

PENIPU voucher murah2 ni!!

mrs adam said...

wah takutnya dgr cerita ni..kena hati2 lagi kalau beli kupon2 ni

kOcHa said...

tumpang tanya..saya ade beli brg dekat mydeal..tapi mcm mana saya nk tuntut brg itu?? nnt pihak kedai akan hantar dekat rumah saya atau saya kena tuntut sendiri pergi ke kedai itu?
terima kasih :)

mrs adam said...

kOcHa,
kalau awak beli barang kat mydeal tu,awak baca kat term&condition(kat page yang jual barang tu),kadang2 awak kena emel detail kat company tu so diorang boleh deliver barang kat awak,atau pun boleh jugak pick up kat company tu(bergantung kepada term & condition),baca betul2.make sure redeem voucher sebelum tarikh voucher expired tau.kalau tak burn gitu je.

kOcHa said...

da follow akk :)
berapa lame yea..penghantaran tu?? saya xsbar mnunggu.. :)

mrs adam said...

tq for follow me kOcHa,nt akak follow awk balik ye(pas tulis komen ni),penghantaran selalu dia tulis jugak kat term n condition masa beli barang tu,selalunya dalam tempoh 1 week,paling lmbt 2 minggu,tapi kdg2 1-2 hari pun dah smpi,depend kepada ape yg dia tulis kat T&C la,dan satu lagi pastikan awak ada kat umah atau office(alamat tmpt brg dihntr) spy dorang dpt deliver brg tu kt awk

Related Posts with Thumbnails

Photobook