15 March 2011

$best ke beli cardigan online?

hello blog,
hari ni nak menaip pasal beli cardigan..
oh kalau dulu anak dara boleh la window shopping dari pagi sampai petang
pilih baju yang cantik dan murah
round 2-3 shopping mall
tapi bila dah ada anak tak boleh buat begitu ye
keadaan tidak mengizinkan..huhu..dan baju pun tak beli
sekali tu..aku ternampak gambar cardigan cun di fb
pikir2..dan beli la..haha..sebenarnya tak suka beli online sebab tak dapat tengok dan pegang barang b4 bayar..tapi apa nak buat..beli je la..sekali...terus google dan google..beli sampai tiga...lalala..
owh masalahnya tiada gambar aku pakai cardigan nak tunjuk perbandingan
yela gambar yang diorang guna adalah lawa,model pakai lawa je..sekali aku pakai kenapa tak lawa macam model tu pakai..huhuhu..
1)ok cardigan pertama beli online warna grey..beli kat fb shykin mohsen,tapi dia ada blog gloweei.com tapi blog tu dia tutup sementara sekarang ni,cari gambar tu sekarang dah tak de yang ade gambar cardigan warna lain,jenis sama..so perbandingannye...

~sama la yang gambar dia iklankan dengan barang yang dapat~

so testimoninya:ok,bagus,cantik dan selesa kainnya.bayar hari ni esok dia pos.so tak de masalah...
2)lepas tu beli la cardigan kedua..yang kedua adalah warna biru ,beli kat blog prettstylishgirls ,yang ni tak de gambar aku pakai daa..so lain kali kita cerita la..huhuhu
3)cardigan ketiga ialah warna pink..beli kat blog smallcottage.yang ni beli pre-order..pre-order ni ayoyo..bayar dulu 2-3 minggu baru dapat.haha..tapi sebab gambar model yang pakai cardigan pink tu cantik tetap nak beli,sanggup menunggu tu..huhu..so inilah perbandingan...


~ingatkan panjang,rupanya..so-so aje panjangnye~

~ingatkan pink ke-peach-an macam gambar tu,rupa pink BETUL~

so testimoninya:bagi email dia reply lambat,yela maybe dia bz ngan hal lain,tapi tetap balas la..dan lepas barang sampai dia pos dan bg track number..so oklah jugak berurusan dengan penjualnye..cuma tu la gambar tak sama sangat ngan barang yang dapat..yela gambar tu amik model korea..aceceh..tapi cardigannya selesa dipakai...cuma beli pre-order ni tak best lambat dapat.huhu.siapa yang jenis tak sabar tak sesuai order yang jenis pre-order ni yer..
so lain kali aku tulis testimoni cardigan kedua tu yek..bila ada gambar aku pakai cardigan tu la..huhu
so kesimpulannya:kalau ada masa shopping dan window shopping boleh la beli direct,tapi kalau tiada masa dan kekangan anak2 kenalah beli online..harga lebih kurang sama je..cuma kita kena tambah kos pos..beli masa promosi atau stock clerance berbaloi..aceceh..macam khidmat pesanan untuk pengguna daaa..
sekian,



nota kaki:alamak..baru order lagi satu daa...hahaha

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Photobook