16 August 2011

Haziq potong kek@Smart Soleh

hello blog,
nak tulis haziq's besday celebration macam tak seswai pulak
alkisah bukan la celebrate sangat pun
setakat potong kek dan bagi goodie bags je.huhu
owh masa 1 tahun beli kek kartun King's Confectionary,
bagi goodie bag kat 'babysittermate' haziq,
ajak kwn ofis aku makan kat umah(4 orang je)
dan order cupcake bagi kat kenalan terdekat.
(babysittermate=budak2 yang babysitter haziq jaga jugak)
masa 2 tahun order cupcake edible image gambar haziq dan bagi kat anak2 jiran
masa 3 tahun ni order cake bentuk kereta dan potong kat skola,bagi goodie bags kat kawan2 skola
emm..setakat ni belum pernah pun buat party hari jadi.huhu
alkisah kalau nak buat pun tak tahu nak jemput sape ntah.aku ni bukan jenis ramai kawan pun
lagipun aku kalau nak buat nak kat mcD atau kfc
encik adam tiada budget daa.haha
dan lagi kalau nak besday party(bahasa bandar) atau sambutan hari jadi(bahasa kampung) lagi meriah kalau buat kat umah mak aku kot.ada adik2 aku yang ramai tu.huhu
lain2 kali la..maybe 4 tahun ke..huhu
lagipun(berapa banyak lagipun daa)
masa umur 1 tahun atau 2 tahun apelah yang budak2(anak aku) tu faham
so diorang lum rasa lagi ke'best'an menyambut hari jadi
eh berapa banyak membebel daa
owh kek kereta yang sedap!hingga menjilat jari
yela harga pun 3 digit.keh keh
haziq sangat suka kek kereta tu sebab dia kan obses kereta

susah tul nak suh amik gambar ngan kek

muka gembira,terharu dll


hazeera pun ade

gaya mama-snap-nak-cepat

sambung belajar ye lepas rehat


alkisah haziq belajar nyanyi hepi besday sejak besday dia hari tu
so sekarang dia dah tahu nyanyi lagu hepi besday
asal besday mak sedara dia je suh la dia nyanyikan.wah wah
aku pergi smart soleh masa diorang rehat
tolong haziq potong kek
kena jaga hazeera lagi
so tak dpatla nak amik gambar bagai.huhu
lepas rehat haziq tak nak sambung belajar la pulak
ewah2 baik aku balik cepat2 kalau tak lemak la dia.huhu
apa2 pun alhamdulillah dapatla jugak buat sesuatu utk besday anak
daripada tiada langsung kan
sila bersyukur!
tempah kek ngan kak ecar
kek yang cantik dan sedap.puas hati.



nota kaki:dulu mak aku buatkan kek hari jadi.homemade~so sweet!

2 comments:

zailamohamad said...

happy birthday Haziq
jadik anak soleh ya;)

mrs adam said...

tQ aunty zaila :)

Related Posts with Thumbnails

Photobook