12 November 2012

Resepi Macaroni Cheese

hello blog,
masa makan kat SR baru tahu anak2 aku suka macaroni cheese
google2 cari resepi
jumpa
tapi tak ikut sebab takut tak jadi
pas tu nmpk kwn aku letak gambar macaroni cheese dia kat fb
aku tanya la dia
so dia bagi resepi ni kat aku
tapi dia pon cari kat internet jugak la




Bahan:
Cheddar cheese-parut halus
3sdu marjerin/butter
2cwn susu fresh milk/low fat
2sdu bsar tpung gandum-bancuh dgn air skit cair-cair
Garam skit utk rsa
10bji black pepper (optional)
1 paket mcaroni elbow/shell
5btg sosej ptong nipis (ni pn optional) pndai2 alter resepi;)
Cara2:
Cairkn butter, masuk susu kcau
Masuk tpung gndum,kcau rata jgn b'biji
Masuk lada itam (kte xpnh pn letak..hehe)
Masuk cheese n kcau smpai sdkit pkat (klau api bsar,kuah cpt pekat)
Lastly msuk gram,sosej n macaroni
Tips:
Klu nk lg cheesy n sticky bleh letak mozarella cheese dlm 2 sdu bsar sblm ttp api..




aku ikut resepi yang kawan aku bagi tu
jadi
best ok!
pas tu bile susu segar dah abis,aku ganti ngan susu anmum.haha
boleh jugak.jadi la jugak.lalalalala
sekian
*eh ni 1st time aku tulis entry resepi.hahaha
tu pon copy paste msg kwn aku je

 

http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

6 comments:

AnneRaini said...

haa okaylah tu..dah ada kemajuan..hihi

Rosidah Binti Muhamad said...

Tak pernah mkn lagi..nampak resepi mcm boleh try ni..

zailamohamad said...

sedap!! nanti nak cuba buatlah..memang anak2 zaila pon cukup sukakan mac & cheese

mrs adam said...

Anne,
haha.malu saya ngan awak

mrs adam said...

Rosidah,
try la.kalau yg jenis suka cheese mesti suka ni

mrs adam said...

zaila,
buat jgn tak buat,zaila lagi selalu masak berbanding saya.haha

Related Posts with Thumbnails

Photobook