16 June 2014

Cara menggalakkan anak2 menolong ibubapa

hello blog,
letak gambar dulu

taraa butter prawn homemade

beli brg tesco online,bersepah.check masa brg smpi,b4 bayar

mee sup homemade for sarapan

anak2 menolong siang sayur

tolong wat kuih plak

amboi sukanya

taraa dah siap buah melaka

main,api lepas tu kemas sendiri



cara aku la kalau nak mintak tolong anak2 :
-mintak tolong suka2 je,bukan menyuruh paksa
-tanya siapa yang nak tolong,siapa tak nak tak pe
-cakap kalau tolong dpt pahala
-kadang2 wat jadual sape tolong mama dpt star,kalau dah dpt byk star belikan something,tapi ni tak amalkan selalu
*tapi yang paling aku buat untuk mintak tolong anak2 ialah mintak tolong,bukan menyuruh atau arahan,so dorang willing to do,setakat ni alhamdulillah anak2 aku suka je tolong aku
-lipat baju,angkat bakul baju,siang sayur,kopek bawang,sapu,mop,kemas almari semua pon dorang suka je buat,tapi aku tak pernah paksa,nak buat silakan tak nak buat tak pe ,aku bole buat
sekian bebelan,
 

4 comments:

Normi Nieza said...

good sharing..

AnneRaini said...

anak sy xpndai tolong buat keje umah tp kalau tolong amik brg boleh..hehe

mrs adam said...

normi,
sharing is caring

mrs adam said...

anne,
okla tu amik brg pon menolong jugak tu

Related Posts with Thumbnails

Photobook