01 June 2012

Port Dickson:Teluk Kemang vs Tanjung Biru


hello blog,
alkisah hari tu(bulan 3),mahu beli beskal hazeera
so plannya ialah pergi mandi kat kolam putrajaya
pas tu beli brg dapur dan beli beskal hazeera
tapi pagi2 masa aku ajak g putrajaya tu encik adam tanya 'ke nak g mandi kat PD?'
wah rajen laki ku mahu drive
aku ape lagi
on je la
mandi je ye,no picnic2 sebab tak masak ape2 pon.hukhuk

otw,nmpk pelancaran kedai baru al-ikhsan

kat mana ek?aku lupa daa,yg penting N9.haha

hooyeh dah sampai PD

laki ku kalau g PD asik je la ke teluk kemang kan
so kali ni aku suh tukar
saje nak test tanjung biru,sebab ada terbaca kat blog eyriqazz pasal tanjung biru ni 

inilah dia..Tanjung Biru atau Blue Lagoon

owh parking dekat ngan tandas,senang,pas bilas badan trus masuk kete

laut Tanjung Biru(ke pantai ek?)

ramai gaks orang berpicnic bagai

ha tengok banyak khemah tau

aku snap2 je gambar

bestnya mandi laut!

ramai gak yang mandi.owh pantainya tak dalam ye,cetek je,boleh jalan sampai tengah sebab cetek.haha

Tanjung Biru ni jalan masuk dia kiri kanan hotel/resort/apartment
so maybe kalau sape tak tahu mesti ingat private beach orang awam tak leh masuk
padahal boleh je masuk
kalau dari jalan besar kat PD tu,cari simpang nak kem askar
pas tu terus je,kat hujung tu ialah tanjung biru ni
emm air laut di gigi pantainya kotor skit la
tapi bila kita ke tengah ok je,tak de la kotor mana
ape yang aku suka tanjung biru ni ialah pantainya yang cetek
jauh kitorang berempat ke tengah pantai,sebab nak cari port yang paras air pinggang ke
kalau kat tepi2 pantai tu sgt cetek,siap xde air,air tgh surut masa kitorang g
owh gambar2 di bawah ni pulak gambar Teluk Kemang tahun 2010

haziq n papanya kat tengah2 tu,baju putih(kalau korang perasan la)

Teluk Kemang,PD

masa ni tengahari

aku kena jaga hazeera,masa ni hazeera baby lagi,dalam 3-4 bulan gittew


so mana satu pilihan anda?
tanjung biru atau teluk kemang?


nota kaki:pas ni tunjuk gambar mandi ek

2 comments:

AnneRaini said...

sy kan tak pernah pergi PD. lalu je tau..sedih tak? huhu

mrs adam said...

haha.anne sila ajak encik suami mandi manda di PD,dekat je la.hikhik

Related Posts with Thumbnails

Photobook