28 May 2012

Kip Mart Segamat

hello blog,
alkisah selepas teman mak uda check up di klinik desa PT
mari kita enjoy!
huhu.mari kita jejalan ke segamat cari baju haziq n hazeera
mak uda pun nak cari baju
bermula kisah bawa anak2,haziq masuk kedai terus nak amik bakul la
hazeera nak terkenc la,*aku suh kenc tepi jalan je.hakhak
dah jejalan kat segamat tgh*eh ada ke sgmt tgh,hentam saje la labu
dulu zaman aku skola segamat ada segamat atas n segamat bawah
maslahnya kedai yang kitorang pergi first2 tu kat antara segamat atas dan segamat bawah
*tempat baru(dah lama la jugak),tapi dulu zaman aku skola tmpt baru ni xde lagi,so pd aku ia tetap tempat baru walaupun dah lama.*eh perlu ke aku terangkan pnjg2 ni.huhu
eh plan beli baju anak2 je,skali mama dpt beli cardigan 2 dan shawl 2 jugak
*wei segamat murah,sebab tu kena beli.huhu
owh dari segamat 'tgh' kitorang ke KipMart Segamat
ha kipmart ni haruslah baru,mmg baru bukak



ha tgk playgroundnya pun nmpk baru,sebab ia mmg tempat baru haruslah playgroundnya masih suci.huhu

haziq nak main,walaupun panas,bagi je la dia main

sementara anak2 bermain,sempat aku snap sekeping dua  berkeping2gambar

Makan Spot dan sebelahnya Nanyang Kopitiam
*konon2 oldtown white coffee segamat la.huhu

mak uda melayan hazeera
*adik aku ni kadang2 dia nak dukung si hazeera ni,harusla aku tak bagi kan.sebab tgh ngandung.adoi

owh gambar2 Kipmart Segamat di luar sahaja
sebab bila masuk terus fokus cari baju
rambang mata ok!
sangat banyak pilihan dan harganya murah!
aku tak g pun pasaraya dalam kipmart tu
hanya pergi kedai baju saje
kipmart segamat ni masa aku pergi belum betul2 penuh lagi,masih ada kedai kosong
wei tapi baju2nya murah.geram aku
pas ni kalau balik kampung nak g segamat lagi la,shopping2.huhu
ha pas tu dari segamat pergi gemas lak amik adik aku yg uitm tu
dia minggu exam,tapi kakaknya kawen haruslah balik
dia tu kan walinya
naseb baik tarikh nikah adik aku(no2) tu tak terserempat dengan exam wali(adik no5).hakhak
dari segamat balik la palong timur dengan hati yg gembira
sebab dapat beli baju
*mak uda pun dpt beli baju cantik dan harganya yang best


otw dari gemas ke PT terserempak sekumpulan askar yang begitu ramai
*alamak,ada apa ni,rupa2nya diorang tgh training,almaklumlah dekat ngan kem askar
**tapi aku sempat snap satu je gambar,tu pun tersorok di rimbunan semak2.huhu

hooyeh baju haziq


baju hazeera,lagi satu dia dah pakai.hakhak

begitulah cerita kipmart segamat dari saya
eh aku belum lagi pergi 1Segamat
yang aku tahu kat 1Segamat tu ada Big Apple Donut
eh TF tak nak bukak kat segamat ke,huhu



nota kaki:Segar Amat

4 comments:

AnneRaini said...

mana ada sgmt tgh..org pggl bndr utama la..hehe

mrs adam said...

ha anne saya lupa la namanya bandar utama.hakhak.pakai bg nama sgmt tgh*suka hati je kan.huhu

Anonymous said...

baru hari jumaat hari tu pergi segamat. Shopping kat segamat mall. Murah murah baju kat sana. Beli baju , seluar, skirt

mrs adam said...

anon,
kat segamat mmg murah!saya pon suka shopping kat segamat,sanggup tgu blk kg baru beli bj kat segamat.hihi

Related Posts with Thumbnails

Photobook